ΔΙΕΘΝΗ - Ο ΛΟΓΟΣ, Ημερήσια Πολιτική και Οικονομική Εφημερίδα, Αιόλου 104, Αθήνα, 10564, ΑΤΤΙΚΗΣ, Τηλ.: 2105221024, Φαξ.: 2105221876, promo by Hellenic-Net.gr,

Search
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:


( ιστοσελίδα σε αναδημιουργία )

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ
Ανακαλούνται 10.845 BMW σειρές 3, 5 και Χ5 για αντικατάσταση αερόσακου οδηγού


Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας ανακοινώνει ότι η εταιρεία BMW HELLAS AE, σε
συνεργασία με το Τμήμα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της Διεύθυνσης Πολιτικής Ποιότητας,
εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης αυτοκινήτων BMW σειρές 3 (Ε46), 5 (Ε39) και Χ5
(Ε53).
Η ανάκληση αφορά 10.845 οχήματα, στα οποία υπάρχει περίπτωση μη πλήρους ανάπτυξης
της μονάδας του αερόσακου του οδηγού, όταν αυτό απαιτηθεί. Για τον λόγο αυτόν η μονάδα
του αερόσακου θα πρέπει να αντικατασταθεί ως προληπτικό μέτρο.
Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το
συγκεκριμένο θέμα.
Οι ιδιοκτήτες των προς ανάκληση οχημάτων θα ενημερωθούν εγγράφως με προσωπική
επιστολή, ώστε να επισκεφθούν το δίκτυο επισήμων εμπόρων και εξουσιοδοτημένων
επισκευαστών της BMW Hellas, προκειμένου να αντικατασταθεί η μονάδα του αερόσακου χωρίς
οικονομική επιβάρυνση.
Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις, οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως
επικοινωνήσουν με το δίκτυο επισήμων εμπόρων και εξουσιοδοτημένων επισκευαστών της BMW
HELLAS AE, ή με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών στο τηλέφωνο 210 9118000.


ΥΠΟΙΚ
Αρχισαν οι ηλεκτρονικές κατασχέσεις λογαριασμών  για χρέη στις εφορίεςΜαζικές κατασχέσεις και με διαδικασίες εξπρές προχωρά το υπουργείο Οικονομικών για τους οφειλέτες μεγάλων ποσών στις εφορίες.
Ο αυτοματοποιημένος τρόπος, με τον οποίο θα γίνουν οι κατασχέσεις και ο οποίος συμφωνήθηκε μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών στο πλαίσιο εφαρμογής του Μνημονίου, περιγράφεται στο ΦΕΚ, στο οποίο δημοσιεύτηκε.
Αφορά όλους όσοι χρωστούν φόρους υψηλότερους των 70.000 ευρώ και η κατάσχεση των τραπεζικών λογαριασμών θα γίνεται σε τέσσερα στάδια:
-Η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΓΓΔΕ δημιουργεί ηλεκτρονική λίστα στην οποία αποτυπώνονται όσοι έχουν ληξιπρόθεσμες (εκτός ρύθμισης) οφειλές άνω των 70.000 ευρώ και την αποστέλλει μαζικά σε όλες τις τράπεζες.
Στον κατάλογο δεν περιλαμβάνονται οφειλές οι οποίες έχουν τακτοποιηθεί κατά νόμιμο τρόπο, με αναστολή πληρωμής ή διευκόλυνση ή ρύθμιση τμηματικής καταβολής βάσει νόμου ή δικαστικής απόφασης ή πράξης διοικητικού οργάνου.
Οι τράπεζες θα διασταυρώνουν τα στοιχεία των πελατών και εντός δύο ημερών θα επιστρέφουν τη λίστα στη ΔΗΛΕΔ έχοντας δεσμεύσει ήδη τα ποσά των καταθέσεων των πελατών τους. Εξαιρούνται οι ακατάσχετοι λογαριασμοί. Το μέτρο της δέσμευσης παρέχει το δικαίωμα στη Φορολογική Διοίκηση να ικανοποιεί κατά προτεραιότητα έναντι μεταγενέστερων της δέσμευσης αποκτηθέντων δικαιωμάτων τρίτων, τις απαιτήσεις της από τις δεσμευθείσες χρηματικές απαιτήσεις, με επίσπευση των προβλεπόμενων διαδικασιών αναγκαστικής εκτέλεσης.
Η δέσμευση δεν εφαρμόζεται: α) για χρηματικά ποσά που εμπίπτουν στα ακατάσχετα σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, β) για ποσά που καταβάλλονται με χρέωση των τηρούμενων, από τον οφειλέτη, λογαριασμών σε αντίστοιχη πίστωση λογαριασμών του Δημοσίου για την εκπλήρωση φορολογικών ή άλλων υποχρεώσεών του προς αυτό, γ) για ποσά που προορίζονται για την έκδοση τραπεζικών επιταγών σε διαταγή Ελληνικού Δημοσίου.
Την ίδια μέρα η ΔΕΛΕΔ θα αναρτά τα στοιχεία των φορολογούμενων, οι οποίοι έχουν ταυτόχρονα μεγάλες οφειλές και καταθέσεις με βάση τις απαντήσεις των τραπεζών, στο ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα taxis στο οποίο έχουν πρόσβαση τα τμήματα δικαστικού κάθε μηχανισμού της ΓΓΔΕ με αρμοδιότητα είσπραξης (ΔΟΥ, ΚΕΦΟΜΕΠ, ΚΕΜΕΕΠ κ.λπ.), ώστε η δέσμευση να μετουσιωθεί σε κατάσχεση.
Ο νόμος ορίζει περιθώριο πέντε ημερών για να ολοκληρωθεί -με ηλεκτρονικό κατασχετήριο- η διαδικασία.Πρωτιά της Ελλάδας στην απορρόφηση των κονδυλίων από το ΕΣΠΑ 2007-2013
Πρώτη στην απορρόφηση κονδυλίων από το ΕΣΠΑ 2007-2013 κατατάσσεται μεταξύ των χωρών της ΕΕ, η Ελλάδα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομίας πρόκειται για τη δεύτερη πρωτιά μέσα σε λίγες ημέρες, καθώς προ ημερών η Ελλάδα έγινε η πρώτη χώρα της ΕΕ που έχει εγκεκριμένο το Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου για το σύνολο των προγραμμάτων του νέου ΕΣΠΑ 2014-20. Είναι, έτσι, το μόνο κράτος μεταξύ των 28 μελών της ΕΕ που μπορεί, ήδη πριν εκπνεύσει το 2015, να υποβάλλει αιτήματα πληρωμής για όλα τα προγράμματα της νέας περιόδου.
Σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας οι σημαντικές αυτές εξελίξεις για την ελληνική οικονομία είναι αποτελέσματα της επιτυχούς διαπραγμάτευσης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που οδήγησε στις ευνοϊκές ρυθμίσεις, οι οποίες εγκρίθηκαν τον Οκτώβριο από το Ευρωκοινοβούλιο (αύξηση κοινοτικής χρηματοδότησης στο 100% για την περίοδο 2007-2013 και διπλασιασμό της προκαταβολής για την περίοδο 2014-2020), καθώς και της πολύ εντατικής δουλειάς που πραγματοποιήθηκε το τελευταίο χρονικό διάστημα για την ενίσχυση της απορρόφησης των πόρων των διαρθρωτικών ταμείων.
Προφανώς και δεν εφησυχάζουμε, ώστε μέχρι την 31η Δεκεμβρίου να έχουμε απορροφήσει κάθε διαθέσιμο κοινοτικό πόρο. Μπορούμε, όμως, ήδη να διαπιστώσουμε με ασφάλεια ότι ο ορθός σχεδιασμός και η σκληρή δουλειά αποδίδουν πολύ θετικά αποτελέσματα, βελτιώνοντας το οικονομικό κλίμα και βοηθώντας μας να ξεπεράσουμε εμπόδια και προβλήματα που μας κληροδότησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.


( ιστοσελίδα σε αναδημιουργία )


( ιστοσελίδα σε αναδημιουργία )

 
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού