ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Ο ΛΟΓΟΣ, Ημερήσια Πολιτική και Οικονομική Εφημερίδα, Αιόλου 104, Αθήνα, 10564, ΑΤΤΙΚΗΣ, Τηλ.: 2105221024, Φαξ.: 2105221876, promo by Hellenic-Net.gr,

Search
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

Γ. ΒΡΟΥΤΣΗΣ
Οι 13! μειώσεις στις συντάξεις που φέρνει η κυβέρνηση αντί του 13ου μισθού
«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, επιστρατεύοντας ακόμη μια φορά ασύστολα ψέματα, προσπαθεί να πείσει ότι “δεν υπήρξαν και δε θα υπάρξουν περικοπές στις κύριες και επικουρικές συντάξεις των ασφαλισμένων”.
Δυστυχώς όμως γι’ αυτήν, δεν μπορεί πλέον να πείσει κανέναν, καθώς οι 13 μειώσεις στις συντάξεις - μέχρι σήμερα…- “δια χειρός” ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποτελούν πραγματικότητα.
Τις βιώνουν ήδη οι συνταξιούχοι και δεν κρύβονται!
Γιατί, λοιπόν, προσβάλουν τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού;
Από εκεί που η κυβέρνηση προεκλογικά έταζε 13η σύνταξη και αυξήσεις μισθών και συντάξεων, “ανέκρουσε πρύμναν” και προχώρησε στην εφαρμογή 13 άδικων και αχρείαστων μειώσεων (τον Δεκέμβριο του 2014 τίποτα απ’ όλα αυτά δεν ήταν αναγκαίο), παρά τις πλείστες διαβεβαιώσεις και τους όρκους τιμής των υπουργών της, αλλά και του ίδιου του Πρωθυπουργού για το αντίθετο:

1. Αναδρομική οριζόντια μείωση κύριων συντάξεων με την επιβολή πρόσθετης εισφοράς υπέρ ΕΟΠΥΥ ύψους 2% (Ν.4334/2015)
2. Αναδρομική οριζόντια μείωση επικουρικών συντάξεων με την επιβολή πρόσθετης εισφοράς υπέρ ΕΟΠΥΥ ύψους 6% (Ν.4334/2015)
3. Μείωση των κατώτατων συντάξεων του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα (Ν.4334/2015, Ν.4336/2015)
4. Μεταβολή του τρόπου υπολογισμού των συντάξεων στη βάση των Ν.3863/2010 και Ν.3865/2010, που οδηγεί σε μικρότερα ποσά συντάξεων για περισσότερους συνταξιούχους (Ν.4334/2015, Ν.4336/2015, Ν. 4337/2015)
5. Κατάργηση των προβλεπόμενων αυξήσεων των συντάξεων μέχρι την 31-12-2021 (Ν.4334/2015, Ν.4336/2015)
6. Κατάργηση της σύνταξης των 260 ευρώ σε ανασφάλιστους υπερήλικες (Ν.4331/2015, Ν.4337/2015)
7. Μείωση των ποσών των πρόωρων συντάξεων κατά 10% για τους συνταξιούχους ιδιωτικού τομέα (Ν.4336/2015)
8. Μείωση των ποσών των πρόωρων συντάξεων κατά 10% για τους συνταξιούχους δημοσίου τομέα (Ν.4336/2015, Ν. 4337/2015)
9. Κατάργηση δυνατότητας συμψηφισμού συντάξεων με οφειλές ποσού έως 25.000 ευρώ (Ν.4331/2015, Ν.4337/2015)
10. Ολοκλήρωση της ένταξης όλων των επικουρικών ταμείων στο ΕΤΕΑ για την πλήρη εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος (Ν.4334/2015, Ν.4336/2015) και ρητή στο νόμο πρόβλεψη περί εφαρμογής της νομοθεσίας του ΕΤΕΑ
11. Αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, με χιλιάδες υποψήφιους συνταξιούχους να επιβαρύνονται με 10 και πλέον έτη μέχρι να συνταξιοδοτηθούν (Ν.4336/2015)
12. Πλήρης κατάργηση του ΕΚΑΣ μέχρι το 2019 (Ν.4336/2015). Κατάργηση του ΕΚΑΣ κατά 20% από το Μάρτιο του 2016


ΥΠ.ΟΙΚ.
Αρχισαν οι ηλεκτρονικές κατασχέσεις λογαριασμών  για χρέη στις εφορίεςΜαζικές κατασχέσεις και με διαδικασίες εξπρές προχωρά το υπουργείο Οικονομικών για τους οφειλέτες μεγάλων ποσών στις εφορίες.
Ο αυτοματοποιημένος τρόπος, με τον οποίο θα γίνουν οι κατασχέσεις και ο οποίος συμφωνήθηκε μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών στο πλαίσιο εφαρμογής του Μνημονίου, περιγράφεται στο ΦΕΚ, στο οποίο δημοσιεύτηκε.
Αφορά όλους όσοι χρωστούν φόρους υψηλότερους των 70.000 ευρώ και η κατάσχεση των τραπεζικών λογαριασμών θα γίνεται σε τέσσερα στάδια:
-Η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΓΓΔΕ δημιουργεί ηλεκτρονική λίστα στην οποία αποτυπώνονται όσοι έχουν ληξιπρόθεσμες (εκτός ρύθμισης) οφειλές άνω των 70.000 ευρώ και την αποστέλλει μαζικά σε όλες τις τράπεζες.
Στον κατάλογο δεν περιλαμβάνονται οφειλές οι οποίες έχουν τακτοποιηθεί κατά νόμιμο τρόπο, με αναστολή πληρωμής ή διευκόλυνση ή ρύθμιση τμηματικής καταβολής βάσει νόμου ή δικαστικής απόφασης ή πράξης διοικητικού οργάνου.
Οι τράπεζες θα διασταυρώνουν τα στοιχεία των πελατών και εντός δύο ημερών θα επιστρέφουν τη λίστα στη ΔΗΛΕΔ έχοντας δεσμεύσει ήδη τα ποσά των καταθέσεων των πελατών τους. Εξαιρούνται οι ακατάσχετοι λογαριασμοί. Το μέτρο της δέσμευσης παρέχει το δικαίωμα στη Φορολογική Διοίκηση να ικανοποιεί κατά προτεραιότητα έναντι μεταγενέστερων της δέσμευσης αποκτηθέντων δικαιωμάτων τρίτων, τις απαιτήσεις της από τις δεσμευθείσες χρηματικές απαιτήσεις, με επίσπευση των προβλεπόμενων διαδικασιών αναγκαστικής εκτέλεσης.
Η δέσμευση δεν εφαρμόζεται: α) για χρηματικά ποσά που εμπίπτουν στα ακατάσχετα σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, β) για ποσά που καταβάλλονται με χρέωση των τηρούμενων, από τον οφειλέτη, λογαριασμών σε αντίστοιχη πίστωση λογαριασμών του Δημοσίου για την εκπλήρωση φορολογικών ή άλλων υποχρεώσεών του προς αυτό, γ) για ποσά που προορίζονται για την έκδοση τραπεζικών επιταγών σε διαταγή Ελληνικού Δημοσίου.
Την ίδια μέρα η ΔΕΛΕΔ θα αναρτά τα στοιχεία των φορολογούμενων, οι οποίοι έχουν ταυτόχρονα μεγάλες οφειλές και καταθέσεις με βάση τις απαντήσεις των τραπεζών, στο ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα taxis στο οποίο έχουν πρόσβαση τα τμήματα δικαστικού κάθε μηχανισμού της ΓΓΔΕ με αρμοδιότητα είσπραξης (ΔΟΥ, ΚΕΦΟΜΕΠ, ΚΕΜΕΕΠ κ.λπ.), ώστε η δέσμευση να μετουσιωθεί σε κατάσχεση.
Ο νόμος ορίζει περιθώριο πέντε ημερών για να ολοκληρωθεί -με ηλεκτρονικό κατασχετήριο- η διαδικασία.Πρωτιά της Ελλάδας
 στην απορρόφηση των κονδυλίων από το ΕΣΠΑ 2007-2013

Πρώτη στην απορρόφηση κονδυλίων από το ΕΣΠΑ 2007-2013 κατατάσσεται μεταξύ των χωρών της ΕΕ, η Ελλάδα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομίας πρόκειται για τη δεύτερη πρωτιά μέσα σε λίγες ημέρες, καθώς προ ημερών η Ελλάδα έγινε η πρώτη χώρα της ΕΕ που έχει εγκεκριμένο το Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου για το σύνολο των προγραμμάτων του νέου ΕΣΠΑ 2014-20. Είναι, έτσι, το μόνο κράτος μεταξύ των 28 μελών της ΕΕ που μπορεί, ήδη πριν εκπνεύσει το 2015, να υποβάλλει αιτήματα πληρωμής για όλα τα προγράμματα της νέας περιόδου.
Σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας οι σημαντικές αυτές εξελίξεις για την ελληνική οικονομία είναι αποτελέσματα της επιτυχούς διαπραγμάτευσης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που οδήγησε στις ευνοϊκές ρυθμίσεις, οι οποίες εγκρίθηκαν τον Οκτώβριο από το Ευρωκοινοβούλιο (αύξηση κοινοτικής χρηματοδότησης στο 100% για την περίοδο 2007-2013 και διπλασιασμό της προκαταβολής για την περίοδο 2014-2020), καθώς και της πολύ εντατικής δουλειάς που πραγματοποιήθηκε το τελευταίο χρονικό διάστημα για την ενίσχυση της απορρόφησης των πόρων των διαρθρωτικών ταμείων.
Προφανώς και δεν εφησυχάζουμε, ώστε μέχρι την 31η Δεκεμβρίου να έχουμε απορροφήσει κάθε διαθέσιμο κοινοτικό πόρο. Μπορούμε, όμως, ήδη να διαπιστώσουμε με ασφάλεια ότι ο ορθός σχεδιασμός και η σκληρή δουλειά αποδίδουν πολύ θετικά αποτελέσματα, βελτιώνοντας το οικονομικό κλίμα και βοηθώντας μας να ξεπεράσουμε εμπόδια και προβλήματα που μας κληροδότησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις

"ιστοσελίδα σε αναδημιουργία"


Νέο κείμενο ροής, σε λίγη ώρα...


ΔΕΗ
Εκτός σχεδιασμού η πώληση μονάδων παραγωγής«Η ΔΕΗ δεν σχεδιάζει να προχωρήσει στην πώληση μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και όποιος θέλει, αντί να επιδιώκει να πάρει από τα έτοιμα, ας κάνει τις αναγκαίες επενδύσεις.»
Την απάντηση αυτή δίνει η διοίκηση της Επιχείρησης διαψεύδοντας δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ανώτατα στελέχη των ΕΛ.ΠΕ παρουσίασαν τη στρατηγική της εταιρίας στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας.

Η ΔΕΗ στην ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:
«Αντιμετωπίζουμε θετικά επιχειρηματικές πρωτοβουλίες από εταιρίες της αξιοπιστίας και δυναμικής των ΕΛΠΕ, ως παράγοντας τόνωσης της αγοράς και κυρίως ενίσχυσης του υγιούς ανταγωνισμού. Ειδικότερα στην αγορά προμήθειας Η.Ε. (λιανική αγορά) είναι αναγκαία, όπως έχουμε τονίσει επανειλημμένα και μάλιστα με αφορμή την είσοδο των ΕΛΤΑ, η δραστηριοποίηση εταιριών που αφενός θα επενδύσουν και αφετέρου θα απευθύνονται σε όλους τους καταναλωτές, αναλαμβάνοντας το εύλογο ρίσκο χωρίς να επιδιώκουν το γρήγορο, εύκολο και μεγάλο κέρδος σε βάρος τελικά των καταναλωτών.

Τέλος, τονίζουμε για μια ακόμη φορά ότι η ΔΕΗ επιδιώκει τις επιχειρηματικές συνεργασίες και εργάζεται γι’ αυτές με ισχυρές εταιρίες όπως τα ΕΛΠΕ, αλλά η πώληση μονάδων παραγωγής στον οποιονδήποτε, είναι εκτός του σχεδιασμού μας.  Όποιος θέλει, αντί να επιδιώκει να πάρει από τα έτοιμα, ας κάνει τις αναγκαίες επενδύσεις.»Νέο κείμενο , λίγη ώρα...ΑΝΑΤΡΟΠΗ στην υπόθεση των “8” πραξικοπηματιών!

ΞΗΛΩΣΑΝ και ΕΞΑΦΑΝΙΣΑΝ το μαύρο κουτί!Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση των 8 Τούρκων στρατιωτικών της Αλεξανδρούπολης, αφού σύμφωνα με πληροφορίες, πέταξαν το μαύρο κουτί του ελικοπτέρου με το οποίο διέφυγαν από την Τουρκία, πριν από την απογείωσή τους για την Ελλάδα.
( ιστοσελίδα σε αναδημιουργία )

 
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού