ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Ο ΛΟΓΟΣ, Ημερήσια Πολιτική και Οικονομική Εφημερίδα, Αιόλου 104, Αθήνα, 10564, ΑΤΤΙΚΗΣ, Τηλ.: 2105221024, Φαξ.: 2105221876, promo by Hellenic-Net.gr,

Search
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:


( ιστοσελίδα σε αναδημιουργία )


_ Γ. ΒΡΟΥΤΣΗΣ
Οι 13 μειώσεις στις συντάξεις που φέρνει η κυβέρνηση αντί του 13ου μισθού
«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, επιστρατεύοντας ακόμη μια φορά ασύστολα ψέματα, προσπαθεί να πείσει ότι “δεν υπήρξαν και δε θα υπάρξουν περικοπές στις κύριες και επικουρικές συντάξεις των ασφαλισμένων”.
Δυστυχώς όμως γι’ αυτήν, δεν μπορεί πλέον να πείσει κανέναν, καθώς οι 13 μειώσεις στις συντάξεις - μέχρι σήμερα…- “δια χειρός” ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποτελούν πραγματικότητα.
Τις βιώνουν ήδη οι συνταξιούχοι και δεν κρύβονται!
Γιατί, λοιπόν, προσβάλουν τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού;
Από εκεί που η κυβέρνηση προεκλογικά έταζε 13η σύνταξη και αυξήσεις μισθών και συντάξεων, “ανέκρουσε πρύμναν” και προχώρησε στην εφαρμογή 13 άδικων και αχρείαστων μειώσεων (τον Δεκέμβριο του 2014 τίποτα απ’ όλα αυτά δεν ήταν αναγκαίο), παρά τις πλείστες διαβεβαιώσεις και τους όρκους τιμής των υπουργών της, αλλά και του ίδιου του Πρωθυπουργού για το αντίθετο:

1. Αναδρομική οριζόντια μείωση κύριων συντάξεων με την επιβολή πρόσθετης εισφοράς υπέρ ΕΟΠΥΥ ύψους 2% (Ν.4334/2015)
2. Αναδρομική οριζόντια μείωση επικουρικών συντάξεων με την επιβολή πρόσθετης εισφοράς υπέρ ΕΟΠΥΥ ύψους 6% (Ν.4334/2015)
3. Μείωση των κατώτατων συντάξεων του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα (Ν.4334/2015, Ν.4336/2015)
4. Μεταβολή του τρόπου υπολογισμού των συντάξεων στη βάση των Ν.3863/2010 και Ν.3865/2010, που οδηγεί σε μικρότερα ποσά συντάξεων για περισσότερους συνταξιούχους (Ν.4334/2015, Ν.4336/2015, Ν. 4337/2015)
5. Κατάργηση των προβλεπόμενων αυξήσεων των συντάξεων μέχρι την 31-12-2021 (Ν.4334/2015, Ν.4336/2015)
6. Κατάργηση της σύνταξης των 260 ευρώ σε ανασφάλιστους υπερήλικες (Ν.4331/2015, Ν.4337/2015)
7. Μείωση των ποσών των πρόωρων συντάξεων κατά 10% για τους συνταξιούχους ιδιωτικού τομέα (Ν.4336/2015)
8. Μείωση των ποσών των πρόωρων συντάξεων κατά 10% για τους συνταξιούχους δημοσίου τομέα (Ν.4336/2015, Ν. 4337/2015)
9. Κατάργηση δυνατότητας συμψηφισμού συντάξεων με οφειλές ποσού έως 25.000 ευρώ (Ν.4331/2015, Ν.4337/2015)
10. Ολοκλήρωση της ένταξης όλων των επικουρικών ταμείων στο ΕΤΕΑ για την πλήρη εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος (Ν.4334/2015, Ν.4336/2015) και ρητή στο νόμο πρόβλεψη περί εφαρμογής της νομοθεσίας του ΕΤΕΑ
11. Αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, με χιλιάδες υποψήφιους συνταξιούχους να επιβαρύνονται με 10 και πλέον έτη μέχρι να συνταξιοδοτηθούν (Ν.4336/2015)
12. Πλήρης κατάργηση του ΕΚΑΣ μέχρι το 2019 (Ν.4336/2015). Κατάργηση του ΕΚΑΣ κατά 20% από το Μάρτιο του 2016._ ΑΛ. ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗΣ

Η απάντησή του στη Βουλή
 για τη συμμετοχή του στην εταιρία «ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ»
"Η ΝΔ ισχυρίζεται ότι είμαι ακόμη μέτοχος της «ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ, ενώ έχω αποχωρήσει από τις 26 Ιανουαρίου, και μάλιστα από τις 25 Σεπτεμβρίου έκανα και συμβολαιογραφική πράξη", τόνισε ο Αλέκος Φλαμπουράρης απαντώντας στη Βουλή σε επερώτηση της ΝΔ για την διαφθορά. "Το... "τρίγωνο της αμαρτίας", οικονομικό, μιντιακό και πολιτικό σύστημα, για άλλη μία φορά έπαιξε το ρόλο του», υπογράμμισε.
Σχετικά με την υπόθεση ο κ. Φλαμπουράρης είπε ότι στις 25 Ιανουαρίου του ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός ότι υπουργοποιείται και στις 26 Ιανουαρίου αποχώρησε από το ΔΣ της «ΔΙΑΤΜΗΣΗ», κατέθεσε το εργολαβικό του πτυχίο, έκανε πρόχειρη μεταβίβαση των μετοχών που επικυρώθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα και υπέβαλε γρήγορα αίτημα για συνταξιοδότηση. Και, αφού έγινε ο ντόρος από ΜΜΕ και ΝΔ, «στις 25 Σεπτέμβρη, 3 – 4 μέρες μετά τις εκλογές, πήγα σε συμβολαιογράφο και έκανα και συμβολαιογραφική πράξη για να καλυφθεί πλήρως η υπόθεση». «Και σεις γράφετε ότι ακόμα και σήμερα εξακολουθώ να κατέχω μετοχές της «ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ». Στις 25 Σεπτεμβρίου έγινε και συμβολαιογραφική πράξη και εσείς στις 17 Νοεμβρίου που καταθέσατε την ερώτηση λέτε ότι κατέχω ακόμη τις μετοχές», υπογράμμισε ο Αλ. Φλαμπουράρης.
Ο υπουργός Επικρατείας διέψευσε την καταγγελία του Αλέξη Μητρόπουλου ότι τον απείλησε με τον ΣΔΟΕ: «ούτε τον συνάντησα, ούτε τον είδα, ούτε υπάρχει περίπτωση να μιλήσω εγώ έτσι σε συνάδελφο.


_ Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ
Δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να γίνουμε - Λέμε ναι σε εθνική συνεννόησηΗ χώρα χρειάζεται κυβέρνηση συνεργασίας όλων των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων, με συγκεκριμένο εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης της σημερινής δύσκολης κατάστασης και σταδιακής εξόδου από την πολύχρονη κρίση και ύφεση επισημαίνει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απορρίπτοντας κατηγορηματικά οποιαδήποτε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η κ. Γεννηματά σε συνέντευξη της στο περιοδικό Crash τονίζει ότι το ΠΑΣΟΚ ψήφισε το καλοκαίρι τη συμφωνία, προτείνοντας ταυτόχρονα έναν συγκεκριμένο οδικό χάρτη βημάτων, για να σωθεί η χώρα και όχι η κυβέρνηση. Αναφερόμενη στα μνημόνια η κ. Γεννηματά υπογραμμίζει:
Η ΝΔ αρχικά και ο ΣΥΡΙΖΑ επί 5 ολόκληρα χρόνια , επέλεξαν να μείνουν μακριά από τα κάρβουνα που έκαιγαν τη χώρα, για να μην τσουρουφλιστούν. Και οι δυο δεν είχαν εναλλακτική επιλογή, όταν κυβέρνησαν. Οι μνημονιακές πολιτικές ήταν σκληρές, όλοι τις βιώσαμε, όμως δεν μας δόθηκε άλλη επιλογή. Πιστεύω ότι αν είχαμε εξασφαλίσει εδώ και χρόνια την ενότητα, τώρα δεν θα μιλάγαμε για το τρίτο και χειρότερο μνημόνιο. Θα είχαμε βγει από αυτά. Αυτή είναι η αλήθεια.»

Απαντώντας στο σχόλιο ότι η Φώφη Γεννηματά δεν δίνει συναίνεση στον Αλ. Τσίπρα γιατί φοβάται διάσπαση του ΠΑΣΟΚ, τονίζει:
«Αυτά διαρρέονται από την μονταζιέρα του Μαξίμου. Πρόκειται για μια συνεχή, σχεδιασμένη απέλπιδα προσπάθεια επικοινωνιακής προβοκάτσιας, στην οποία έχουν εντρυφήσει και αποτελεί ίσως μία από τις λίγες ικανότητες που διαθέτουν. Είναι απλά γελοιότητες.»


_ Ανοικτή επιστολή Μεϊμαράκη
 στα μέλη και τους φίλους της ΝΔ
.Δυο ημέρες πριν τις εσωκομματικές εκλογές, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έστειλε ανοικτή επιστολή προς τα μέλη και τους φίλους της ΝΔ. Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ τονίζει ότι στις 20 Δεκεμβρίου εκλέγεται η νέα ηγεσία του κόμματος και τους καλεί να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία.
«Σας καλώ να προσέλθετε με προθυμία, συνευθύνη και αποφασιστικότητα σε αυτή τη δημοκρατική διαδικασία, όλοι όσοι πιστεύετε στις αρχές και τις αξίες που εδραίωσε στο πολιτικό μας σύστημα ο ιδρυτής μας Κωνσταντίνος Καραμανλής», λέει χαρακτηριστικά.
Αναφέρει επίσης ότι διεκδικεί τη στήριξη και εμπιστοσύνη τους «σε αυτή την καθοριστική πολιτικά και κρίσιμη εθνικά συγκυρία», για να έχει τη δυνατότητα να δυναμώσει και να ενώσει τη ΝΔ. «Ενισχύοντας την κοινοβουλευτική της μαχητικότητα στην επόμενη εξαιρετικά κρίσιμη για τη χώρα περίοδο, εκσυγχρονίζοντας το οργανωτικό της μοντέλο σύμφωνα με τα σύγχρονα ευρωπαϊκά πρότυπα, με ανανέωση προσώπων, ιδεών και νοοτροπίας, δίδοντας ίσες ευκαιρίες σε όλους, διαμορφώνοντας μια πειστική, εναλλακτική κυβερνητική πρόταση,
εκφράζοντας ένα δυναμικό αλλά και υπεύθυνο, μεταρρυθμιστικό αλλά και λαϊκό, πατριωτικό πολιτικό λόγο, που θα συμπυκνώνει τις ιδεολογικές αρχές του ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού. Που θα προσδιορίζει με σαφή τρόπο το μεσαίο δρόμο του μέτρου, της μετριοπάθειας και της αποτελεσματικότητας, μακριά από άκρα και ακρότητες», σημειώνει.
Ακόμη, ο κ. Μεϊμαράκης λέει ότι επιδίωξη και φιλοδοξία του είναι η μετεξέλιξη της ΝΔ σε σύγχρονο, συλλογικό κόμμα, να αποκαταστήσει τις κοινωνικές συμμαχίες της παράταξης και να την ξανακάνει μεγάλη.


Νέο κείμενο ροής, σε λίγη ώρα...Νέο κείμενο ροής, σε λίγη ώρα...

"ιστοσελίδα σε αναδημιουργία"

"ιστοσελίδα σε αναδημιουργία"

"ιστοσελίδα σε αναδημιουργία"

"ιστοσελίδα σε αναδημιουργία"

"ιστοσελίδα σε αναδημιουργία"

"ιστοσελίδα σε αναδημιουργία"


( ιστοσελίδα σε αναδημιουργία )

 
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού